Kristinehamn 0550-349 80

Kolsättning

Kolsättning är när man kolar upp ytskiktet men sedan inte härdar av godset med en snabb kylning. Detaljen färdigbearbetas därefter för att sedan skyddsgashärdas. De ytor som bearbetats mindre eller inte alls får då ett härdskikt jmf med ytor som bearbetat bort hela inkolningen.
​​​​​​​
Processen utförs i en uppkolande atmosfär, normalt vid 850-950°C. Detta ger ett ytskikt med förhöjd kolhalt, detaljen luftkyls efter det. Efter den senare skyddsgashärdningen är mekanismen att omvandla perlit till austenit, och därefter martensit vid avkylningen och det uppkolade ytskiktet uppnår då en högre hårdhet. Det inkolade djupet (DC) kan variera mellan 0,1-2,5 mm men större djup kan förekomma. Då detaljen släcks i olja från hög temperatur förekommer alltid viss deformation och tillväxt. Formförändringen är dock mindre när man gör på detta sätt jmf sätthärdning och karbonitrering.

Hos oss kan kunden ha sina egna program som borgar för bra repeterbarhet.

Exempel på stålsorter är:

SS 2511/16NiCrS4, 18CrNiMo7-6, 16MnCr5

Utförs i:
​​​​​​​

Oljehärdningslinje


​​​​​​​Härdlinjen består av 3 stycken universalhärdugnar (full skyddsgas) med tillhörande anlöpningsugnar och en alkalisk tvätt.
Hela produktionskedjan styrs automatiskt av en dator som också registrerar och arkiverar alla parametrar.
​​​​​​​
Batch-storlek 1100 x 700 x 600 mm, max 800 kg
universalugn1universalugn1
universalugn